vvv-bon

Het perfecte verjaardagscadeau? Een cadeaubon!

Sommige mensen weten jaar in jaar uit wat zij voor hun verjaardag moeten vragen, maar er zijn ook mensen die dit eigenlijk nooit weten. En dat kan bijzonder lastig zijn. Want wat moet je in hemelsnaam voor iemand kopen die niet weet wat hij voor zijn verjaardag wil hebben?

Veel mensen kiezen er in dat geval maar voor om maar geld te geven, maar er is nog een andere mogelijkheid: een cadeaubon. Tegenwoordig zijn er namelijk tal van verschillende cadeaubonnen beschikbaar en jij weet er vast wel eentje te vinden waarmee je de jarige een groot plezier doet.

Zelf een cadeau uitzoeken

Indien iemand niet weet wat hij voor zijn verjaardag wil hebben, kun je natuurlijk besluiten om zelf een cadeau voor hem of haar te kopen. Misschien valt het cadeau in de smaak, maar de kans is ook aanwezig dat de jarige het niet kan waarderen. In dat geval heb jij je geld weggegooid en heeft de jarige geen leuk cadeau gekregen. Door hem of haar een cadeaubon te geven, voorkom je dit probleem. Met een cadeaubon kan iemand namelijk zelf zijn eigen cadeau uitzoeken. Hierdoor hoef jij dus niet langer bang te zijn dat je het verkeerd doet.

Soorten cadeaubonnen

Veel mensen kennen nog wel de traditionele VVV-bon. Deze cadeaubon kon vroeger in veel verschillende winkels besteed worden, maar dit komt tegenwoordig steeds minder voor. Net als bijvoorbeeld een tegoedbon. Hoe dit komt? Doordat er vandaag de dag allerlei andere soorten cadeaubonnen te koop zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een cadeaubon van een bloemist kopen, maar het is ook mogelijk om een bon van bedrijven als Zalando of Hema te kopen. Voor iedereen is er tegenwoordig wel een geschikte cadeaubon te vinden.

Dagje of weekendje weg

Kun je geen geschikte cadeaubon vinden om een jarige te geven? Wanneer het gaat om iemand die graag iets onderneemt, is degene vast en zeker blij met een cadeaubon die gebruikt kan worden voor een dagje of een weekendje weg. Zo zijn er tegenwoordig verschillende attractieparken waar het mogelijk is om een cadeaubon te kopen, maar ook voor ander vermaak zoals een weekendje weg zijn er tegenwoordig wel ergens cadeaubonnen te koop. Loop een willekeurige winkel in of kijk op de website van het park of het hotel en je zult vast en zeker wel ergens een zuil of een kopje aantreffen met cadeaukaarten.

Hoe werkt een cadeaubon?

Wanneer je nog nooit eerder een cadeaukaart gekocht hebt, vraag je je waarschijnlijk af hoe dit precies in zijn werk gaat. Voor een cadeaukaart kun je terecht in een winkel, maar ook op het internet. Indien je de kaart in de winkel koopt, geef je dit aan bij het personeel achter de kassa. Zij vragen jou vervolgens hoeveel geld je op de kaart wilt zetten en jij rekent dit bedrag af. Het geldbedrag staat op de kaart en deze kan vervolgens gebruikt worden door degene aan wie jij hem geeft. Indien je een cadeaukaart online bestelt, werkt het nagenoeg hetzelfde. Je klikt alleen zelf ‘cadeaukaart’ aan en selecteert een geldbedrag. Dit kun je vervolgens direct afrekenen.