Longboard

Longboarden: de nieuwste rage

Eén van de nieuwste rages in Nederland sinds de zomer van 2016 is de longboard. Je ziet steeds meer jongeren met dit uitgerekte skateboard rijden. Deze hype is overgewaaid vanuit de VS, waar het vooral in Californië erg populair is.

Er zijn meerdere soorten longboards, maar ze lijken allemaal wel op elkaar. Zo zie je vrijwel altijd direct dat het om een longboard gaat. Er zijn echter verschillende stijlen en dus verschillende boards die daarvoor gemaakt zijn. Eén van de disciplines die internationaal heel populair is is het downhill longboarden. Er kunnen hier enorme snelheden mee behaald worden, maar in Nederland is er helaas niet zo veel hoogteverschil.

In Nederland zie je daarom vooral mensen die de longboard gebruiken om op straat vooruit te komen. Doordat de stoep in Nederland vaak een beetje onhandig is zie je ze vooral op het fietspad of op andere plekken met een vlakke ondergrond.

Je herkent een longboard aan het feit dat het een soort uitgerekt skateboard is. Ze zijn een stuk langer en zien er daardoor heel anders uit dan traditionele skateboards. Toch is het principe natuurlijk vrijwel hetzelfde.