Muurdecoratie trends

Muurdecoratie trendsMeegaan met  wand en muurdecoratie trends? Het gaat hier dus om decoratieve artikelen die je aan de muur of wand kan bevestigen en de sfeer die zodoende gecreëerd kan worden. Met de juiste schilderijen, stickers of posters kom je al een heel eind! Lees meer over dit onderwerp in dit blog bericht.

Muurdecoratie trends

Wat zijn tegenwoordig de wand en muurdecoratie trends? Dit is afhankelijk van je smaak, stijl en ruimte. Gaat het om de woonkamer, slaapkamer, keuken of kinderkamer, en welke muuraccessoires wil je gebruiken? Er zijn veel verschillende materialen om je muur van decoratie te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan fotobehang, muurtegels, muurstickers, wandpanelen of gebruik verschillende kleuren verf. Bij kinderkamers is de algemene trend om speelse accessoires en kleuren te gebruiken. De wand kan bijvoorbeeld voorzien worden van krijtbordverf. Op deze manier kunnen kinderen hun creativiteit tot uiting laten komen.

Woonkamers en keukens hebben steeds vaker een nihilistische of industriële decoratie. Zo worden ruimtes met slechts enkele meubels voorzien en/of hebben ze een industrieel karakter. Deze trend uit zich tevens op de muur met bijvoorbeeld posters of schilderijen. Neem bijvoorbeeld het schilderij van de Texaco pomp die rechtsboven op de afbeelding te zien is. Met een dergelijk schilderij geef je de wand een metaalachtig en zodoende een industrieel uiterlijk. Een van de kenmerken van een industrieel design zijn de staal en metaal elementen. Zo kan je tevens meubels toevoegen als locker kasten, leer, fabriekslampen, beton, warm hout, schuifdeuren etc. Enfin, qua muurdecoratie is het verstandig om donkere, metaalachtige kleurcomposities te gebruiken. Wil je een beetje meer sfeer creëeren maar toch het industriële karakter behouden?  Dan kan je bijvoorbeeld een dibond painting kopen. Eliassen Home & garden pleasure heeft een aantal prachtige schilderijen waarop tankstations met Amerikaanse jaren 60 en 70 oldtimers zichtbaar zijn die bij een ouderwets tankstation staan. Hierdoor creëer je tevens wat sfeer in de keuken of woonkamer.